kinderen sport
Vanwege mijn pensioen komt er geen nieuw individueel en teamaanbod meer op de site. Alleen nog 1 keer de cursus "Ervaren intern begeleider".

Voor advisering kunnen jullie nog wel telefonisch of via de mail contact met mij opnemen.
Groet, Harry Janssens

een observatie is niet hetzelfde als een test!

Gelukkig zijn er veel tevreden gebruikers van BOSOS en BOSOS2tot4. Wij krijgen veel positieve feedback. Het is even wennen maar dan zijn de programma's praktisch in het gebruik en de observaties zijn niet moeilijk af te nemen. De administratie van de peuter- en kleuterzorg zit duidelijk in het programma.
Wij merken wel dat er leerkrachten en pedagogische medewerkers zijn die BOSOS en BOSOS2tot4 als een soort test gebruiken. De items worden heel precies één voor één afgenomen. Dat is  wel erg veel werk. Ik kan mij voorstellen dat dat in het eerste jaar wordt gedaan om zo alle items van de observaties goed te leren kennen. Maar daarna moet het toch echt worden gebruikt als observatie en niet als test. Het is dan de bedoeling dat de items op den duur verwerkt worden in het aanbod van de peuters en kleuters.

Zijn er speelzalen/kinderdagverblijven of scholen die BOSOS2tot4 of BOSOS op een goede wijze ingepast hebben in hun aanbod? Laat het ons weten!
smaller weergeven